Hranjenje Puma

Puma, Puma concolor, imenovana tudi gorski lev, je velika mačka, ki naseljuje obe ameriški celini . Je po jaguarju druga največja ameriška mačka. Prebiva od Kanade do Patagonije.

Puma je lepa mačka in odličen plenilec. Trenutno mu grozi izumrtje in svetovni zakoni ga ščitijo, da bi preprečili njegovo izginotje. Vzrok je predvsem zaradi krčenja gozdov, pomanjkanja plena in njegovega preganjanja s strani človeka.

Če boste še naprej brali milanospettacoli.com, se lahko pozanimate o hranjenju pume in drugih zanimivostih te čudovite živali.

Puma habitat

Puma je žival, ki lahko živi na najrazličnejših območjih obeh ameriških celin. Gostota prebivalstva je zelo nizka, vendar je območje širitve ogromno.

Obstajajo gorske, džungle, močvirne in gozdne črpalke. Deloma je posledica njegove velike zmožnosti prilagajanja okolju, ki lahko uspeva in se širi v krajih, kot je Florida, kjer je veljal za izumrlo. Več o habitatu pume odkrijte na milanospettacoli.com.

Puma Brane

Puma plen se razlikuje glede na to, kje živijo . V gorskih terenih in gozdovih je njihov običajni plen kopitar, kot jelenjad, ko govorimo o Severni Ameriki.

Na južnoameriški celini so kameli, kot je guanako, najljubši plen pume. Vendar na tej celini puma konkurira jaguarju in se mora hraniti tudi z manjšim plenom, kot so ptice in glodalci.

Severna Amerika

Severnoameriški cuga, ki živi na severnoameriškem zahodu, govori o podvrsti: Puma concolor coguar. Njihova hrana je sestavljena iz 68% velikega plena, kot so jeleni, mule in jeleni .

V zvezni državi Florida se črnice po možnosti hranijo z divjimi prašiči in armado .

Posebnost pume je, da so osebki, ki živijo v bližini obeh polov, večji od tistih, ki živijo v bližini Ekvadorja.

Srednja Amerika

V Srednji Ameriki živi podvrsta, znana kot srednjeameriška puma, Puma concolor costaricensis .

Ta podvrsta se prehranjuje z manjšo favno. Koprivniki spuščajo do 35% svoje prehrane. Kapibare, divje živali, miši, ptice, zajci in celo plazilci so glavni vir hrane za srednjeameriške buče.

Južna Amerika

Na južnoameriški celini je puma veliko bolj razširjena po vsej celini kot na severnoameriški celini, kjer je populacija te mačke v glavnem koncentrirana na zahodni strani.

To dejstvo pojasnjuje, da obstaja več podvrst pame:

  • Puma Severne Južne Amerike, Puma concolor concolor.
  • Puma vzhodne Južne Amerike, Puma concolor anthony.
  • Puma Južne Amerike, Puma concolor puma .
  • Argentinska Puma, Puma concolor cabrerae .

Konkurenca z jaguarjem sili kugo, da se prehranjuje z veliko bolj raznolikim in manjšim plenom .

Neumnost in kuga

V Severni Ameriki se bolezen zastrupitve trenutno širi med divjimi živalmi. Eden od teh je prizadet .

Posledica te bolezni je, da je okužena puma pri ljudeh izgubila običajno preventivo.

Do zdaj je bilo zelo težko opazovati buče v naravi, glede na njihovo rezervo in preprečevanje pred ljudmi. Kar je povzročilo napade in celo motnje v hišah s strani bolnih kumarjev.

Če želite prebrati več člankov, podobnih prehrani Puma, priporočamo, da vstopite v razdelek Uravnotežene diete.

Priporočena

Pes uničevalec - vzroki in rešitve
2019
Cruz Indoor Veterinary Hospital
2019
Zelena gozdna obraba
2019